Της Χρυσούλας

 

Υλικά

1/2 κιλό μανιτάρια

1 μέτριο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 κούπα ρύζι για ριζότο

6-7 φλ. ζωμό κότας

3 κ.σ. κονιάκ

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

ψιλοκομμένο μαϊντανό για το τέλος   

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια αφαιρώντας τη φλούδα και τα κοτσάνια και τα κόβουμε σε φέτες. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια, τα αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και τα σβήνουμε με το κονιάκ. Ρίχνουμε το ρύζι, και αφού το σοτάρουμε δυο λεπτά ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν βράσει το ρύζι περίπου 20 λεπτά στο σημείο που είναι al dente, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο. Τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Το ριζότο όσο μένει στο σκεύος συνεχίζει να ψήνεται, για αυτό προσέχουμε το σημείο που σταματάμε το βρασμό. Το ρύζι πρέπει να είναι βρασμένο αλλά να κρατά στην καρδιά του. Σερβίρεται ζεστό αμέσως αφότου βγει από τη φωτιά ώστε να σταματήσει ο βρασμός του.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here