Της Χρυσούλας

Υλικά

375 γρ. τυρί κρέμα

100 γρ. ζάχαρη άχνη

450 γρ. κρέμα γαλακτος

1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας ή 1 βανιλίνη

225 γρ. μπισκότα πτι-μπερ

120 γρ. βούτυρο

6 μεγάλα σύκα καλά γινωμένα    

Εκτέλεση

Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε. Χτυπάμε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε μέσα τα σύκα αφού πρώτα τα έχουμε καθαρίσει και κόψει σε μικρά κυβάκια και χτυπάμε στο μίξερ για λίγο ακόμα. Στο τέλος ρίχνουμε και τη σαντιγί και ανακατεύουμε με αργές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα μπλέντερ αλέθουμε τα μπισκότα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τους ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Σε κάθε ένα από τα ποτηράκια ή τα μπολάκια  που θα χρησιμοποιήσουμε βάζουμε πρώτα το μπισκότο και μετά το μείγμα του γλυκού (η συνταγή είναι για 6-8 μερίδες). Τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες. Όταν τα σερβίρουμε μπορούμε από πάνω να βάλουμε μαρμελάδα σύκου αν έχουμε. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here