Της Χρυσούλας

 

Υλικά

4 γρ. μαγιά ξερή ή 21 γρ. μαγιά νωπή

25 γρ. ζάχαρη

125 ml χλιαρό γάλα

1 αυγό χτυπημένο

250 γρ. αλεύρι

42 γρ. βούτυρο

μία πρέζα αλάτι

1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη

2 κ.σ. μαϊντανό

2 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα τριμμένη   

 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ ή στο μίξερ το γάλα με την μαγιά και την ζάχαρη. Μετά ρίχνουμε το αυγό, το αλεύρι και το βούτυρο ενώ ανακατεύουμε συνεχώς. Τέλος ρίχνουμε το σκόρδο, το αλάτι, τον μαϊντανό και τη παρμεζάνα. Ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του μπολ. Είναι μια πολύ απαλή ζύμη μη την φοβηθείτε. Την τοποθετούμε σε καθαρό μπολ που στο πάτο έχουμε ρίξει λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 90 λεπτά να φουσκώσει. Μετά παίρνουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε σε επιφάνεια την οποία έχουμε αλευρώσει. Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα, χωρίζουμε στη μέση και κάθε κομμάτι σε πέντε ίσα μέρη. Περνούμε το κάθε ψωμάκι και με ένα πλάστη του δίνουμε ένα μακρόστενο σχήμα (όχι πολύ λεπτό ) και από την μια άκρη αρχίζουμε να το τυλίγουμε ρολάκι. Βάζουμε και τα δέκα ψωμάκια σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν. Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180’.  Είναι τόσο εύκολα και αφράτα που πρέπει να τα φτιάξετε. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here