Της Χρυσούλας

 

Πράσινη σαλάτα με σύκα και blue cheese    

Υλικά

1 μαρούλι

1 φλ. Σπανάκι

1 φλ. Ρόκα

100 γρ. blue cheese

4 σύκα

Βινεγκρέτ

4 κουταλια σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλι σούπας

ξύδι βαλσάμικο

αλάτι

πιπέρι    

Εκτέλεση 

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κομμένο μαρούλι το σπανάκι και τη ρόκα. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε τη σαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα. Κόβουμε το τυρί σε κυβάκια και το ρίχνουμε από πάνω όπως και τα σύκα, αφού τα έχουμε καθαρίσει και τα έχουμε κόψει σε τέσσερα κομμάτια το καθένα. Τέλος ρίχνουμε τη βινεγκρέτ.

 

Μπρουσκέτες με τυρί κρέμα σύκα και μπέικον

Εκτέλεση

Κόβουμε το κάθε σύκο σε τέσσερα κομμάτια. Τυλίγουμε το κάθε κομμάτι με μια λουρίδα μπέικον και τα αφήνουμε στο φούρνο στους 180 μέχρι να ψηθεί το μπέικον. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ψήνουμε τα ψωμάκια και από τις δυο πλευρές ρίχνοντας τους μόνο λίγο ελαιόλαδο. Αλείφουμε το τυρί κρέμα στο ψωμάκι, βάζουμε 2-3 φύλλα ροκάς και τέλος τοποθετούμε το ψημένο σύκο με το μπέικον. Το ίδιο κάνουμε για όσα ψωμάκια έχουμε ψήσει. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και πριν τα σερβίρουμε ρίχνουμε τριμμένα καρύδια.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here