Της Χρυσούλας

 

Υλικά:

500 γρ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

900 γρ. αχιβάδες

1 ½ φλ. κρασί λευκό

3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γ. Καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ligunini 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο. Το μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει και να βγάλει τα αρώματά του. Ρίχνουμε τις αχιβάδες και το κρασί. Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να ανοίξουν οι αχιβάδες και να βγάλουν τους χυμούς τους. Mε μια λαβίδα μεταφέρουμε τις αχιβάδες σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και τα αφήνουμε στη φωτιά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας μέσα στο ζωμό που έχουν αφήσει οι αχιβάδες. Τραβάμε από τη φωτιά ξανά, ρίχνουμε τις αχιβάδες στο τηγάνι, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και αν θέλουμε και τη καυτερή πιπεριά. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.  Σερβίρουμε στα πιάτα ρίχνοντας από πάνω λίγο ελαιόλαδο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here