Οι φωτογραφίες είναι του φωτογράφου Χρήστου Λαρισσαίου.

 

Το Aerial Dance είναι το πάντρεμα της ακροβατικής γυμναστικής με το χορό. Πρόκειται για ένα σύγχρονο χορό που πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών, ανθεκτικών υφασμάτων τοποθετημένα σε μεγάλο ύψος. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να καταφέρεις να τυλίξεις το σώμα σου γύρω από τα υφάσματα με διάφορες τεχνικές, μένοντας σταθερή σε οριζόντια ή κάθετη θέση, γυμνάζοντας έτσι μυϊκές ομάδες που ούτε καν ήξερες ότι είχες. Σταδιακά οι πρακτικές συμβουλές και οι δυναμικές ασκήσεις γίνονται μια αέρινη χορογραφία.

Ποια μέρη του σώματος γυμνάζονται; Όλα. Σφίγγει η κοιλιά, τα μπράτσα, οι γλουτοί. Ενεργοποιούνται όλοι οι μύες του σώματος. Και επειδή, όπως και κάθε είδος χορού, το aerial dance περιλαμβάνει και αεροβική άσκηση, σημαίνει πως καις θερμίδες.

Το Aerial Dance χαρίζει ευεξία. Είναι ένας μοναδικός και δημιουργικός τρόπος για να χαλαρώσεις. Αλλάζει η διάθεσή σου και ο χαρακτήρας σου. Το πανί είναι σαν ένα δρόμος με στόχους. Σιγά, σιγά κατακτάς τους στόχους σου και καταλήγεις να δυναμώνεις σαν άνθρωπος και σαν προσωπικότητα.

Είναι ο χορός που ενεργοποιεί την αντιγήρανση και σε ξανανιώνει. Επιπλέον η διαδικασία της κατακόρυφου από τα πανιά βελτιώνει τη στάση του σώματος, ανακουφίζει από πόνους στη μέση και την πλάτη και συμβάλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Αν θεωρείς ότι είναι επικίνδυνο, πρέπει να γνωρίζεις πως ο χώρος είναι ειδικά σχεδιασμένος ώστε να σου παρέχει 100% ασφάλεια, τόσο στον τρόπο που είναι στερεωμένα τα πανιά από την οροφή, όσο και με ειδικά προστατευτικά στρώματα σε περίπτωση πτώσης στο έδαφος.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here