Η μεταγραφική περίοδος στην Ευρώπη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Τα ποσά έχουν ξεφύγει εδώ και χρόνια, αλλά φέτος φαίνεται ότι το ταβάνι τους θα είναι ακόμα υψηλότερο, ακόμα και για μέτριους παίκτες. Πάμε να εξετάσουμε τα κυριότερα σενάρια και, σαν καλός προφήτης, να προβλέψω την εξέλιξή τους.

Χαμός έγινε για μερικές μέρες με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τη θρυλούμενη επιθυμία του να αλλάξει επαγγελματική στέγη. Το θέμα είναι προφανώς παραφουσκωμένο και υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα έκλεινε με μια απλή αύξηση των αποδοχών του. Ωστόσο, τα πράγματα φέτος είναι πιο περίπλοκα και η Ρεάλ θα έπρεπε να το σκεφτεί καλύτερα. Όσο καθοριστικός και να είναι για την ομάδα- που είναι χωρίς αμφιβολία-η ηλικία του φωνάζει πως αν τα ποσά που ακούγονται ευσταθούν για τη μετακίνησή του, η ομάδα πρέπει να του βάλει μια ωραιότατη κορδέλα και να τον ευχαριστήσει για την προσφορά του. Και ειδικά όταν επικοινωνιακά θα χρεωνόταν στον ίδιο η αποχώρηση. Δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Το σίριαλ Ντοναρούμα κράτησε αρκετά, αλλά παρά το άσχημο κλίμα που είχε δημιουργηθεί, τελικά θα κλείσει στη Μίλαν. Άσχετα όμως από την κατάληξη, η συνολικά η υπόθεση θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ομάδα. Οι Κινέζοι κατάφεραν με τις κινήσεις τους να πάρουν τη συντριπτική πλειονότητα του κόσμου με το μέρος τους στην πρώτη ουσιαστικά υπόθεση που χειρίστηκαν. Παρεμπιπτόντως και οι υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις τους μοιάζουν αξιόλογες.

Εξαιρετική η σκέψη της διοίκησης της Μπαρτσελόνα να στοχεύσει το Μάρκο Βεράτι, αφού ο Ιταλός μοιάζει να κουμπώνει ιδανικά στο κέντρο ώστε να γίνει το παιχνίδι της πιο λειτουργικό. Η Παρί όμως εννοεί αυτά που λέει ότι ο παίκτης δεν πωλείται. Καλύτερα να στοχεύσουν αλλού ή να περιμένουν την επόμενη χρονιά, όπου τα δεδομένα μπορεί να είναι διαφορετικά.

Η Μπάγερν διαπραγματεύεται με τον Αλέξις Σάντσες για τη μετά Ριμπερί εποχή και φέρεται να προσφέρει αμύθητο ποσό στον παίκτη για την ενδεχόμενη συνεργασία. Ο ίδιος ψάχνει τίτλους και αφού στη Μπάγερν είναι εξασφαλισμένοι, κλίνω προς τη θετική έκβαση της υπόθεσης.

Καλός παίκτης ο Μοράτα, αλλά τη δουλειά του Μπενζεμά δεν την κάνει κι ας είναι πιο εύστοχος. Οπότε, σωστά πράττει η Ρεάλ που τον δίνει και η Μάντσεστερ είναι καλή επιλογή γι’ αυτόν. Με τα ποσά που ακούγονται βέβαια, η Γιουνάιτεντθα μπορούσε να πάρει και καλύτερο. Όχι βέβαια τον Χάρι Κέιν, αν είναι δυνατόν.

Αδιανόητα τα χρήματα που προσφέρονται στη Μονακό για τον Μ’παπέ και αργά ή γρήγορα το θέμα θα κλείσει. Και το είναι πιθανότερο κερδισμένη (όπως το πάρει κανείς) να είναι η Ρεάλ, που δεν έχει πολλές τρύπες να κλείσει φέτος. Δε φαντάζομαι να ελπίζουν οι Γάλλοι πως του χρόνου τα ποσά που θα προσφερθούν θα είναι κατά πολύ υψηλότερα, με κίνδυνο βέβαια και να μειωθούν.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here