Το πιο όμορφο ζευγάρι της χθεσινής βραδιάς δεν μπορεί να είναι άλλο παρά το Besiktas – Lyon. Είχε θέαμα, γκολ και αγωνία. Είχε πάθος και ανατροπές. Τι άλλο να ζητήσεις; Για μένα ήταν ένα ρομαντικό ταξίδι. Είναι που η Γαλλία είναι η δευτέρη πατρίδα μου, είναι που κι οι Γάλλοι είναι εκ φύσεως ρομαντικοί, είναι και που πήραν την μεγάλη πρόκριση μέσα στην Τουρκία. Ένα τρίπτυχο που με έκανε να καρδιοχτυπώ σε κάθε πέναλντι.

Μετά από 16 ολόκληρες εκτελέσεις ήρθε η πρόκριση στα ημιτελικά για τους Γάλλους. Εκτελέσεις που οι περισσότερες από αυτές ήταν αριστουργήματα. Μια και μια πραγματικά! Μια ιστορική πρόκριση που την ήθελαν όσο τίποτα. Κι ενώ η Γαλλία ‘’χτυπιέται’’ από την τρομοκρατία καθημερινά, εγώ αυτή την πρόκριση την μεταφράζω ως ένα μεγάλο ‘’Δεν φοβάμαι, πολεμώ’’. Ενώ ο φόβος κυριαρχεί στα γαλλικά εδάφη, οι Γάλλοι μέσα τους είναι ατρόμητοι. Με τις γιορτές τους, την bon viveur  ζωή τους με το κρασί και την ποικιλία τυριών τους και τώρα με το ποδόσφαιρο δείχνουν πως δεν λυγίζουν. Πως διασκεδάζουν, πως χαίρονται τη ζωή και κάθε μικρή στιγμή της, πως η τρομοκρατία δεν τους νικά.

Αν θέλω να κατακτήσουν τον τίτλο; Φυσικά, και στο Champions η Monaco και στο Europa League η Lyon. Ξέρω όμως, ότι οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ τους αν και στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Κι αυτή είναι εξάλλου, κι η μαγεία του.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.